Nemlog-in

Flyt til MitID Erhverv

Målet er, at det skal være smidigt og nemt for din organisation at flytte fra NemID medarbejdersignatur til den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv.

I får besked, når I kan flytte til MitID Erhverv

Jeres NemID administrator får direkte besked via e-mail, når I kan flytte fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv.

Få hjælp til overgangen

Overgangen til MitID Erhverv foregår i fire trin:

1. Klargøring, 2. tilslutning, 3. opsætning, 4. aktivering.


Vi har udarbejdet guides, som skal hjælpe din virksomhed eller forening gennem overgangen fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv:

1. Gør din organisation klar til MitID Erhverv

I kan allerede nu gøre klar til MitID Erhverv. I vores guide kan I læse, hvad I skal gøre og tage stilling til, inden I flytter til den nye løsning.

Læs tringuide: Gør klar

2. Tilslut din organisation til MitID Erhverv

I tilslutter jeres organisation til MitID Erhverv ved at gennemføre følgende opgaver:

  • acceptere vilkår for brug af MitID Erhverv.
  • udpege en organisationsadministrator, der skal stå for opsætningen af jeres organisation.
  • godkende og bekræfte tilslutningen.

Læs tringuide: Tilslutning

3. Opsæt brugere og rammer for MitID Erhverv 

Når tilslutningen er gennemført, skal I sætte jeres organisation op i MitID Erhverv. Det indebærer fx en eventuel import af administratorer og brugere fra NemID medarbejdersignatur samt de rettigheder, der er knyttet til brugerne. Desuden skal I tildele roller til administratorer og vælge de identifikationsmidler, I generelt vil bruge i organisationen.

Læs tringuide: Opsætning

4. Aktivér brugere af MitID Erhverv

Når opsætningen er fuldført, skal brugerne i organisationen skal selv aktivere deres brugerprofil for at kunne benytte MitID Erhverv. Det kan ske, når brugeradministrator har oprettet brugeren, og brugeren har fået besked pr. mail.

Læs tringuide: Aktivér bruger

I kan kun importere brugere automatisk i migreringsperioden

Vær opmærksom på, at det kun er i selve migreringsperioden, I kan importere brugere samt de rettigheder, der er knyttet til brugerne. Dette er gratis.

Hvis I ikke importerer brugere automatisk, skal I oprette brugerne manuelt i MitID Erhverv. De tre første brugere er gratis, men I betaler for den fjerde og opefter. Derudover skal I manuelt tildele rettigheder til brugerne. Migreringsperioden starter, når jeres NemID administrator får besked på e-mail. 

Paralleldrift i overgangsperioden

NemID og MitID kører i paralleldrift i hele overgangsperioden. Jeres NemID medarbejdersignaturer spærres ikke, når I er flyttet til MitID Erhverv. I risikerer altså ikke at blive lukket ude fra vigtige tjenester.

Læs mere om paralleldrift i overgangsperioden