Nemlog-in

Modeller

Med den nye erhvervsløsning bliver der stor fleksibilitet i valg af identifikationsmidler. Det bliver fx muligt for en medarbejder at vælge at anvende sit private NemID eller MitID som identifikationsmiddel i erhvervsmæssige sammenhænge.

Med den nye NemLog-in erhvervsløsning kan brugerorganisationer med et simpelt setup vælge mellem tre modeller:

 1. Privat NemID / MitID
  Medarbejderen bruger sit private NemID/MitID som identifikationsmiddel til både privat og erhverv - det kan fx være NemID nøglekort, NemID nøgleapp, MitID app eller MitID kodeviser. Dette kræver samtykke fra begge parter.
  Bemærk, at det udelukkende er identifikationsmidlet, fx NemID nøgleapp, der kan bruges både privat og til erhverv. De to identiteter bag, erhvervsidentiteten og den private identitet, er altid adskilt. Der sker ingen sammenblanding af erhvervsidentiteten og den private identitet.
  Læs mere om brug af privat NemID/MitID

 2. Dedikeret MitID
  Medarbejderen bruger sit private MitID identifikationsmiddel til privat og et andet MitID identifikationsmiddel til erhverv.​
  Dette anvendes altså kun til erhvervsbrug.​ Dette er modellen, hvis én af parterne ikke ønsker at afgive samtykke til at bruge det private identifkationsmiddel.​
  Læs mere om brug af dedikeret MitID

 3. MitID privat til erhverv
  Hvis man alene kan repræsentere en organisation, vil man kunne bruge "MitID privat til erhverv", ligesom man i dag kan anvende løsningen "NemID privat til erhverv".
  Læs mere om MitID privat til erhverv