Nemlog-in

Brugerorganisationer med simpelt setup

Nedenfor kan du læse mere om, hvad overgangen fra NemID medarbejdersignatur til NemLog-in erhvervsløsning betyder for jer, og hvad I skal være opmærksomme på i forhold til migrering.

NemID medarbejdersignatur bliver erstattet af det nye NemLog-in.

De største og vigtigste ændringer er:​ 

Nøglefiler udfases 

I dag er NemID medarbejdersignatur typisk en nøglefil, som er installeret lokalt på medarbejderens PC. I den nye erhvervsløsning anvendes nøglefiler ikke.

Fremover benytter løsningen i stedet MitIDs identifikationsmidler: MitID app, MitID kodeviser, MitID chip og MitID kodeoplæser. I en overgangsperiode, indtil MitID har erstattet NemID, kan medarbejderne bruge deres private NemID nøglekort eller NemID nøgleapp som identifikationsmiddel.

Private identifikationsmidler til erhverv​

Med det nye NemLog-in bliver det muligt at anvende sit private identifikationsmiddel (fx MitID app, kodeviser mv.) i erhvervssammenhæng, forudsat at både virksomheden og medarbejderen giver samtykke. Man kan også benytte ét identifikationsmiddel på tværs af flere CVR-numre.  

Én administrationsportal til erhvervsidentiteter 

Den nye administrationsportal betyder, at I fremover kun skal tilslutte jer og indgå aftale ét sted for at kunne oprette og administrere erhvervsidentiteter og tilgå fælles brugerrettighedsstyring. 

Læs mere om de mange spændende forandringer her på siden.