Nemlog-in

Identifikationsmidler

Med den nye erhvervsløsning bliver der stor fleksibilitet i valg af identifikationsmidler. Fx kan en bruger anvende sit personlige NemID eller MitID som identifikationsmiddel i erhvervsmæssig sammenhæng.

Hvad er et identifikationsmiddel?

Et identifikationsmiddel anvendes af brugeren til at logge på og signere. Et identifikationsmiddel er fx NemID nøglekort, NemID nøgleapp og fremover MitID app eller MitID kodeviser.

Vælg, hvilke identifikationsmidler I vil bruge i jeres organisation

Nedenfor kan du få et overblik over mulighederne:

 • Ét identifikationsmiddel til privat og erhverv
  Brugeren anvender sit personlige identifikationsmiddel i erhvervsmæssig sammenhæng. Det kræver samtykke fra både brugeren og organisationen. Bemærk, at brugerens erhvervsidentitet og den private identitet altid holdes adskilt. Der sker altså ingen sammenblanding af erhvervsidentiteten og den private identitet.
  Læs mere om personligt NemID/MitID

 • Forskelligt identifikationsmiddel til privat og erhverv
  Brugeren anvender sit personlige identifikationsmiddel til privat brug og et andet identifikationsmiddel til erhvervsbrug.​ Denne løsning vælges, hvis medarbejderen eller organisationen ikke ønsker, at brugeren anvender sit personlige identifikationsmiddel i erhvervssammenhæng.
  Læs mere om dedikeret MitID
 • Lokal IdP 
  Som organisation kan I også vælge at udstede brugerprofiler og identifikationsmidler lokalt til jeres brugere. Det kræver, at I bliver Lokal IdP.​
  Læs mere om Lokal IdP