Nemlog-in

Brugerorganisationer med stort og/eller avanceret setup

Nedenfor kan du læse mere om, hvad overgangen fra NemID medarbejdersignatur til NemLog-in erhvervsløsning betyder for jer, og hvad I skal være opmærksomme på i forhold til migrering.

NemID medarbejdersignatur bliver erstattet af det nye NemLog-in.

De største og vigtigste ændringer er:​ 

Én administrationsportal til erhvervsidentiteter 

Den nye administrationsportal betyder, at I fremover kun skal tilslutte jer og indgå aftale ét sted for at kunne oprette og administrere erhvervsidentiteter og tilgå fælles brugerrettighedsstyring.  

Nøglefiler udfases 

I den nye erhvervsløsning anvendes nøglefiler ikke. Fremover benytter løsningen i stedet MitIDs identifikationsmidler: MitID app, MitID kodeviser, MitID chip og MitID kodeoplæser. I en overgangsperiode, indtil MitID har erstattet NemID, kan medarbejderne bruge deres private NemID nøglekort eller NemID nøgleapp som identifikationsmiddel.  

Private identifkationsmidler til erhverv​

Med det nye NemLog-in bliver det muligt at anvende sit private identifikationsmiddel (fx MitID app, kodeviser mv.) i erhvervssammenhæng, forudsat at både virksomheden og medarbejderen giver samtykke. Man kan også benytte ét identifikationsmiddel på tværs af flere CVR-numre.  

Lokal Signatur Server (LSS) udfases 

I den nye digitale infrastruktur udfases Lokal Signatur Server-løsningen (LSS). Organisationer med LSS har i stedet for mulighed for at implementere en lokal IdP.

Læs mere om de mange spændende forandringer her på siden.