Nemlog-in

Signering i migreringsperioden

I migreringsperioden vil der være en periode hvor tjenesteudbydere er kommet over på det nye NemLog-in og derfor bruger den nye signeringsløsning, men hvor brugere af tjenesten enten fortsat benytter NemID, benytter deres MitID eller begge dele.
Hvis tjenesteudbydere vil understøtte både signering med NemID erhverv og med de nye identifikationsmidler (MitID og Lokal IdP), skal de derfor understøtte signering med NemID og med den nye NemLog-in signering parallelt.

Signering for borgere i migreringsperioden 

Ikke-migrerede borgere, der kun har NemID, vil kunne benytte både tjenester, der anvender signering med NemID og tjenester, der anvender den nye NemLog-in signering.
Derimod vil migrerede borgere, med deres MitID, kun kunne benytte tjenester, der anvender den nye NemLog-in signering. Grunden til dette er, at den nye signeringsløsning kræver NSIS niveau Betydelig og dermed, at medarbejderen benytter et identifikationsmiddel fra det nye NemLog-in eller MitID. Migrerede brugere vil samtidigt kunne benytte deres NemID til signering, da det vil være gyldigt under hele migreringsperioden. 
Se figuren nedenfor, som illustrerer signering for borgere i migreringsperioden. Du kan klikke på billedet, for at åbne det i større format, i et nyt vindue. 

Læs mere om NSIS

Billedet viser illustration af signering for borgere i migreringsperioden

 

Signering for medarbejdere i migreringsperioden

Medarbejdere, der arbejder i en organisation der ikke er migreret til det nye NemLog-in, kan ikke anvende tjenester, der anvender den nye signeringsløsning. Grunden er, at den nye signeringsløsning kræver NSIS niveau Betydelig og dermed, at medarbejderen benytter et identifikationsmiddel fra det nye NemLog-in eller MitID. 
På samme måde kan medarbejdere, der arbejder i en organisation, der er migreret, ikke anvende tjenester, der ikke er migreret til den nye signeringsløsning. Migrerede brugere vil samtidigt kunne benytte deres NemID til at logge ind med, da det vil være gyldigt under hele migreringsperioden.
Se figuren nedenfor, som illustrerer signering for medarbejdere i migreringsperioden. Du kan klikke på billedet, for at åbne det i større format, i et nyt vindue.

Læs mere om NSIS

Billedet viser illustration af signering for medarbejdere i migreringsperioden