Nemlog-in

Brokerarkitekturen og MitID

Med introduktionen af MitID og det nye NemLog-in ændres der væsentligt på den digitale infrastruktur. Alle tjenesteudbydere skal koble sig op via en såkaldt broker.

I dag er private tjenesteudbydere koblet på NemID via "NemID tjenesteudbyderpakken".

I fremtiden kan man ikke tilslutte sig direkte til MitID. Alle tjenesteudbydere skal fremover tilsluttes MitID via opkobling til en såkaldt broker.

Brokerkonceptet er blandt andet introduceret for at øge sikkerheden i MitID. Desuden er integrationen nemmere og mere statisk. Brokeren håndterer autentifikationsprocessen af slutbrugeren og udgør dermed et mellemlag mellem MitID og tjenesteudbyderen.

Private tjenesteudbydere skal vælge en broker at koble sig op på. Det vil være muligt for private tjenesteudbydere at koble sig op på NemLog-in som broker mod betaling.

Private tjenesteudbydere vil ikke kunne anvende Single Sign On (SSO) og NemLog-ins brugerrettighedsstyring. Disse funktioner er forbeholdt de offentlige tjenesteudbydere.

Det forventes, at der ligeledes kommer private brokere på markedet, som private tjenesteudbydere kan vælge at tilslutte sig i stedet. 

Læs mere om brokere i MitID-infrastrukturen

Er du broker?

Vi arbejder på at samle relevant information til andre MitID brokere om NemLog-in.

Det vil fx være muligt at tilgå NemLog-ins erhvervsidentiteter via et API.

Hvis du er MitID broker - eller overveje at blive det - og har spørgsmål til NemLog-in, så er du velkommen til at kontakte os på kontakt@nemlog-in.dk