Nemlog-in

Lokal IdP

Med lanceringen af MitID Erhverv udfases løsningen lokal signaturserver (LSS). I stedet kan I som organisation etablere en Lokal IdP (Identity Provider). Med en Lokal IdP kan I selv udstede identifikationsmidler til jeres brugere og anvende disse til integration mod den fællesoffentlige infrastruktur. Læs mere nedenfor.

Hvad er en Lokal IdP?

Med en Lokal IdP bliver I en såkaldt lokal identitetsgarant. Det vil sige, at I lokalt kan udstede identifikationsmidler til jeres brugere og anvende disse til autentifikation mod tjenester tilsluttet NemLog-in.

I afgør selv, hvilke lokale identifikationsmidler I vil udstede. En typisk løsning er at kombinere et brugernavn og kodeord med ekstra faktorer på særlige hardwareenheder. Det kan fx være apps på mobile enheder.

En Lokal IdP-løsning giver stor fleksibilitet

  • I kan anvende et lokalt netværkspassword som den ene faktor ved log-in.
  • I kan yde lokal hjælp, når brugere skal registrere en to-faktor-enhed eller har glemt deres password.
  • I kan få Single sign on (SSO) på tværs af jeres egne it-systemer og offentlige tjenester.
  • I kan logge på med et lokalt udstedt identifikationsmiddel. Det gælder, uanset om det er et log-in på jeres egne interne it-systemer eller på offentlige og private tjenester.

I videoen kan du høre mere om mulighederne med Lokal IdP:

Play
11.18

Se infovideo om Lokal IdP

Hent præsentationen fra video om Lokal IdP


Login og signering med lokal IdP

Login med lokalt identifikationsmiddel:
En organisation, der er etableret som Lokal IdP, kan selv registrere brugere. Brugerne kan med det samme logge ind med deres lokale identifikationsmiddel. De skal ikke aktivere sig med deres private MitID.


Signering med lokalt identifikationsmiddel:
En bruger skal være aktiveret med sit private MitID for at kunne signere på vegne af organisationen eller med et organisationssegl. Efter aktiveringen er det muligt at knytte et lokalt identifikationsmiddel til brugeren, som herefter kan logge ind og signere på vegne af organisationen eller med et organisationssegl.

Guide: Etablér en Lokal IdP

Guiden er en hjælp til de organisationer, der overvejer eller planlægger at etablere en Lokal IdP.

Det kræver en stor it-mæssig modenhed og kapacitet at etablere og vedligeholde en Lokal IdP. En Lokal IdP skal NSIS-anmeldes på sikringsniveau Betydelig eller Høj, før den kan tilsluttes NemLog-in.


Læs guide om etablering af Lokal IdP